Ole tele ole malosi fa'afouina e mafai ona fa'aititia ai tau

Aotelega:O le maualalo o le tau o le eletise mo tagata faʻatau ma sili atu le faʻatuatuaina o le malosi mama e mafai ona avea ma nisi o faʻamanuiaga o se suʻesuʻega fou a tagata suʻesuʻe na suʻesuʻeina pe faʻafefea le faʻaogaina o le malosi o le la poʻo le matagi ma le aʻafiaga i tupe mama i le maketi eletise.

O le sui tauva o le PhD Sahand Karimi-Arpanahi ma Dr Ali Pourmousavi Kani, Faiaoga Sinia mai le Aoga a le Iunivesite o Eletise ma Inisinia Inisinia, ua vaʻavaʻai i auala eseese e ausia ai le tele o le malosi faʻafouina faʻafouina ma le faʻamoemoe e faʻasaoina le faitau miliona o tala i tau faʻaogaina, puipuia le malosi mama. masaa, ma avatu le eletise taugofie.
"O se tasi o luʻitau tele i le vaega o malosiaga faʻafouina o le mafai lea ona faʻamoemoeina le vaʻaia o le aofaʻi o le malosi e gaosia," o le tala lea a Mr Karimi-Arpanahi.
“E fa’atau atu e le au fai fa’ato’aga o le la ma le matagi lo latou malosi i le maketi a’o le’i gaosia, peita’i, e tele lava fa’asalaga pe a le maua mai mea latou te folafola atu, lea e mafai ona fa’aopoopo i le miliona tala i tausaga ta’itasi.

"O tumutumu ma alavai o le mea moni lea o lenei ituaiga o gaosiga o le eletise, peitaʻi o le faʻaaogaina o le vaʻaia o le gaosiga o le malosi o se vaega o le filifiliga e suʻe se faʻatoʻaga la poʻo savili o lona uiga e mafai ona tatou faʻaitiitia le fesuisuiai o sapalai ma sili atu fuafuaga mo i latou."
O su'esu'ega a le 'au, lomia i totonu o le data science journal Patterns, sa su'esu'eina ai fa'ato'aga sola e ono o lo'o iai i Niu Saute Uelese, Ausetalia ma filifilia e o'o atu i le iva isi nofoaga, fa'atusatusa ia nofoaga e fa'atatau i au'ili'iliga o lo'o iai nei ma le taimi na iloiloina ai fo'i le mea e mafai ona fa'ailoa mai.

O faʻamaumauga na faʻaalia ai na suia le nofoaga sili ona lelei pe a mafaufauina le faʻamaonia o le gaosiga o le malosi ma taʻitaʻia ai se faʻaopoopoga tele o tupe maua e mafai ona maua e le nofoaga.
Fai mai Dr Pourmousavi Kani, o mea na maua i lenei pepa o le a taua tele mo le alamanuia malosi i le fuafuaina o faatoaga fou o le la ma le matagi ma le mamanu o faiga faavae lautele.
“E tele lava ina le amana’ia e le au su’esu’e ma le au fa’apolofesa i le vaega o le malosi lea itu, ae talosia o le a o’o atu a tatou su’esu’ega i suiga i pisinisi, lelei le fa’aleleia o tupe maua mo le aufaipisinisi, ma fa’aitiitia ai tau mo le au fa’atau,” o lana saunoaga lea.

“O le taumateina o le gaosiga o le malosi o le la e maualalo i Ausetalia i Saute i tausaga taʻitasi mai ia Aukuso e oʻo ia Oketopa ae maualuga i NSW i le vaitaimi lava e tasi.
"I le tulaga o le fesoʻotaʻiga talafeagai i le va o setete e lua, o le sili atu ona vaʻaia le malosi mai NSW e mafai ona faʻaaogaina e pulea ai le maualuga o le le mautonu i le SA power grid i lena taimi."
O su'esu'ega a le au su'esu'e e uiga i fesuiaiga o le malosi mai fa'ato'aga sola e mafai ona fa'aoga i isi fa'aoga ile alamanuia malosi.

"O le fua faatatau masani o le faʻafouina faʻafouina i setete taʻitasi e mafai foi ona logoina le au faʻaogaina eletise ma tagata faʻatau maketi i le fuafuaina o le taimi mo le tausiga faʻaletausaga o a latou aseta, faʻamautinoa le maua o le tele o manaʻoga faʻaagaga pe a maualalo le faʻaogaina o punaoa faʻafouina," o le tala lea a Dr Pourmousavi Kani.


Taimi meli: Apr-12-2023