Aisea e filifili ai se inverter?

avcdsav

O e mafaufau e fa'aaoga le malosi ole la e fa'afetaui ai lou mana'oga malosi?Afai o lea, o lona uiga o se mea faʻafefe o le la o se vaega taua o lau faʻaogaina o le la e le tatau ona e faʻagaloina.I lenei blog post, o le a tatou suʻesuʻeina le lalolagi o le lafesuia'is ma fa'amalamalama ai lo latou sao taua i le fa'aliliuina o le malosi o le la i le eletise e fa'aaogaina.O lea, tatou amata!

O se lafesuia'i, ua lauiloa foi o le photovoltaicfesuia'i, o se masini e faaliliu ai le sao saʻo (DC) e gaosia e paneta o le la i le alternating current (AC).O le eletise AC lea e fa'amalosia ai le tele o mea faigaluega ma masini i totonu o lou fale, e fa'afetaui ai ma le laina eletise.

Atonu e te fesili, aisea e te manaʻomia ai se lafesuia'i?Ia, o le la e maua ai le sa'o sa'o, lea e le talafeagai mo le fa'aogaina o le fale po'o le feso'ota'iga.E le gata i lea, o le grid e maua ai le eletise AC io tatou fale.O le mea lea, o le lafesuia'i galue o se tagata faufautua, liliu DC mana i le mana AC e fetaui ma le voltage ma le tele o le faasologa.

I aso nei, o le ae mauaina le tele o ituaiga o lafesuia'is avanoa, e aofia ai manoafesuia'is, microfesuia'is, ma mea e sili atu le malosi.manoafesuia'is o filifiliga sili ona taatele ma taugofie.O loʻo faʻapipiʻiina i se nofoaga tutotonu ma faʻafesoʻotaʻi i le tele o paneta sola fesoʻotaʻi i le faasologa.Microinverters, i le isi itu, o loʻo faʻapipiʻiina i lalo o laulau taʻitasi ma faʻaliliu tagata taʻitoʻatasi DC mana.I le isi itu, o mea e faʻaleleia ai le malosi, e galulue i le manoafesuia'is e ala i le fa'asilisiliina o mea e maua mai i laulau ta'itasi.

Pe a filifilia se lafesuia'i, e tele mea e tatau ona mafaufau i ai.Muamua, ia mautinoa laufesuia'i o lo'o i ai le gafatia talafeagai e fa'atautaia ai le malosi e fa'atupuina e au paneta sola.E te le mana'o i lefesuia'i ia fa'avaivaia ma le mafai ona fa'aogaina le maualuga o le gafatia o panels.

O le isi itu e tatau ona mafaufau i ai o le lelei o lefesuia'i.O le sili atu ona lelei afesuia'i o, o le tele o le eletise e liua, e mafua ai le maualuga o le gaosiga o le malosi ma e ono sili atu le sefe i lau pili eletise.Vaavaai mo sefesuia'i fa'atasi ai ma le maualuga o le fa'aliliuga lelei e fa'ateleina ai fa'amanuiaga o lau la.

E le gata i lea, mafaufau i le faʻamaoni ma le faʻamaonia e tuʻuina atu e le kamupanī.O se lafesuia'i ose tupe fa'aalu umi, o lea e te mana'o ai e fa'amautinoa o lo'o i ai se fa'amaoniga mautu ma fa'amoemoega fa'atino.O fa'ailoga fa'atuatuaina o lo'o i ai fa'amaumauga fa'amaonia i totonu o le alamanuia e masani lava o se peti saogalemu.

I se aotelega, o se lafesuia'i o se vaega taua o soʻo se la, faʻaliliuina le DC power e gaosia e le solar panels i le AC power mo le faʻaogaina o le fale poʻo le fesoʻotaʻiga i le grid.Pe a filifilia se lafesuia'i, mafaufau i mea e pei o le gafatia, lelei, ma le faʻatuatuaina.I le faia o lea mea, e mafai ai ona e fa'asilisiliina le fa'atinoga o lau fa'aogaina o le la ma maua ai le tele o lou malosi mai le la.

Fa'aaoga le malosi o le la i aso nei ma se la fa'atuatuainafesuia'i ma faia se aafiaga lelei i le siosiomaga aʻo fiafia i faʻamanuiaga o le malosi faʻafouina!


Taimi meli: Oke-10-2023